Roncsolásos technológiák

Magas-nyomású injektálás

Az épületeknél általában alkalmazott gravitációs (furatba öntés) szigetelés, az esetek nagy részében kielégítő megoldást nyújt a kapilláris eredetű falnedvesedések megszüntetésére, de a fal nem megfelelő telítése miatt elég gyakori a hibalehetőség.
A falban a bizonytalan terjedés, és nem megfelelő pórustelítés miatt szigeteletlen szakaszok maradhatnak, még a leggondosabb kivitelezés esetén is.

Fenti hibákat hivatott kiküszöbölni a Németországban már alkalmazott csúcstechnológia a magasnyomású injektálás.

A szigetelendő falba, 12mm átmérőjű furatokat készítünk 12-14 cm furattávval, majd ezekbe magas nyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk.

Ezután egy speciális géppel 1-300bar nyomással jutatjuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, vagy kovásító oldat.

Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 4-6 bar nyomással érkezik.

A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége, biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.

Egy vízre habosodó kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.

Munkánkhoz a Aquaseal Kft által forgalmazott AQUAFIN-IB2 sziloxán szigetelő anyagot alkalmazzunk., melyek rendelkeznek minden szükséges magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.

Kérdése van? Hívjon Minket!